Projekt MarinGOODka Klubu EXIT využije prostor na dvoře Jednoty

30.01.2012 16:00

V březnu přivezou maringotku do Ústí

Navzdory mrazům strávil projektový realizační tým únorové víkendy opravami staré maringotky. V březnu se maringotka přitáhne do Ústí nad Orlicí a v dubnu bude netradiční volnočasový klub otevřen veřejnosti.

MarinG(O)Dka bude volnočasový klub, otevřený všem bez rozdílu a zdarma (primární cílová skupiny 10-14 let). Provoz klubu bude stát jen na dobrovolnících z Klubu EXIT a jejich přátel. Inspirace přišla z od terénních sociálních pracovníků z pražských sídlišť, totiž sehnat vysloužilou maringotku a proměnit ji v klubovnu. Jednota bratrská nabídla k umístění maringotky svůj dvůr, v centru města, hned u autobusového nádraží.

Skupina mladých (Klub EXIT) už v Jednotě bratrské provozuje již třetím rokem Klub deskových her, který je také zdarma. Na jednom z těchto klubových setkání si sestavili rozpočet a sestavili plán projektu, který nazvali MarinG(O)Dka. Rozpočet byl přes 160 tisíc korun. Realizační tým projektu se rozhodl požádat o peníze na projekt u Nadace Vodafone a dále v dotačním programu Think Big, vyhlášeným Telefónicou O2. U obou nadací ze stovek žádostí uspělo jen několik desítek žadatelů a projekt MarinG(O)Dka byl mezi nimi. Další peníze na opravu sehnali mladí v hlasovací soutěži na portálu conasbavi.cz

A jak bude provoz volnočasového klubu vypadat ? O první dubnové neděli chystáme slavnostní otevření. V průběhu dubna proběhne posprejování MarinG(O)Dky a každý pátek od tří do šesti budou probíhat zábavně/sportovně/vzdělávací programy, jednou za měsíc pak víkendová akce. Klub deskových her zůstane zachován, jako návazná aktivita, každý pátek od 18ti do 24 hodin. O prázdninách se pak pravidelné akce přeruší, Klub EXIT bude pořádat týdenní příměstský tábor. A od září do listopadu maringotka zase ožije.

Přestože jsme získali grant na základní pomůcky, stále ještě přivítáme dárce, kteří by mohli poskytnout všechno možné, co taková volnočasová klubovna pro děti potřebuje: kamínka s kouřovodem, zářivková svítidla, mříže na okna, skládací židle, hrnce a várnice na vaření čajů pro desítky lidí, drobné odměny a dárky do soutěží, starší notebook, prodlužovací kabel, poplašné zařízení se sirénou a detektorem pohybu, nerezový dřez, visací zámky, linoleum, uzamykatelná skříňka, poličky, hrníčky...

 

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode