Kurzy Alfa v Ústí nad Orlicí

05.03.2014 11:41

Připravili jsme další ročník kurů Alfa.

Kurzy Alfa nabízejí seznámení se se základy křesťanské víry novým způsobem.

Kombinací příjemného času u dobrého jídla, poutavé kratší promluvy a diskuzí ve skupině účastníků je možné prozkoumat otázky interaktivním a osobním způsobem.

Kurzy Alfa jsou v Ústí nad Orlicí zajišťovány partnerstvím Jednoty bratrské (tradice víry, zázemí, kuchyně) a Rodinného centra Srdíčko (dobrovolnická základna, hlídání dětí v herně). Díky tomu můžeme nabízet kurzy zdarma, dáváme však účastníkům příležitost uhradit náklady na večeři.

Každý večer začíná večeří v 17 hodin, děti se odevzdávají pomocníkům v přízemí už před pátou. Po půlhodince u jídla začímá promluva, tradičně vtipem a je doprovázena promítáním. Následují diskuzní skupinky kolem stolů. Cílem tohto uspořádání kurzů je vytvořit přátelskou atmosféru a mít možnost v bezpečném prostředí vyslovovat otázky a hledat odpovědi. Na ALfě platí, že žádná otázka není špatná, snad jen ta, která zůstane nevyslovena.

Alfu vytvořil Nicky Gumbel z londýnského Bromptonu, anglikánské církve. Tento program se rozšířil do celého světa a využívají ho církve všech vyznání, včetně římskokatolické církve. V roce 2013 na podzim proběhla velká propagace Alfy v ČR s názvem Zveme česko na večeři. Ve východních Čechách pořádá Jednota bratrská kurzy i v Rychnově nad Kněžnou, Chocni a v Nové Pace. Další kurzy je možné najít na internetových stránkách kurzyalfa.cz

Prosíme zájemce, aby se nám přihlásili, případně odhlásili, 2 dny před kurzem, abychom mohli připravit správný počet porcí. V sále máme limit 30 míst, kapacita na hlídání dětí není omezena. Pište na alfa@jbuo.cz nebo SMS Danovi Dostrašilovi 603 913 885.

Přehled témat:

18.března slavnostní zahájení, Jde v životě ještě o víc? (úvodní večer kurzu)

25. března Kdo je to Ježíš? 1. část

1. dubna Proč Ježíš zemřel?

8. dubna Jak získat víru?

15. dubna  Proč a jak se modlit?

22. dubna Proč a jak číst Bibli?

29. dubna Jak nás Bůh vede?

6. května Jak odolat zlému?

10-11. května Kdo je to svatý Duch? (víkendový výjezd do Mladkova)

13. května Proč a jak mluvit s druhými o víře?

20. května Uzdravuje Bůh i dnes?

27. května A co církev?

 

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode